Колеги, ще слагам аларма. Знае ли някой кои са кабелите за централното закл.? Благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кабели за централно заключване
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщениеКолеги, ще слагам аларма. Знае ли някой кои са кабелите за централното закл.? Благодаря.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...1&postcount=27
Зад ICS - а ще видиш един жълт модул с 2 букси, които изглеждат така:
На едната букса има 3 проводника а на другата 4.
На тази, която има 4 проводника пиновете към които трябва да се закачи алармата са 87 и 87а. Кой отключва и кой заключва определете експериментално.
Управляващите импулси са с напрежение 0 волта.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:09.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Да ползвам темата на колегата,смених точно въпросната кора(тази в краката на пасажера) че нали сменям салона и останаха само тези две кори за смяна и след монтажа на дясната централното спря да отключва и заключва от ключа,та най вероятно нещо съм подмъкнал или извадил,ще съм благодарен ако ме насочите кое да огледам утре и да оправя проблема?
Comment
-
Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщениеДо тук добре сега обаче не мога да намеря кои кабели са за индикацията за отворена врата.
предна лява - пин 14
предна дясна - пин 15
задна лява - пин 16
задна дясна - пин 17
При отворена врата - напрежението на тези пинове е 0 волта.
---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:07 ----------
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеДа ползвам темата на колегата,смених точно въпросната кора(тази в краката на пасажера) че нали сменям салона и останаха само тези две кори за смяна и след монтажа на дясната централното спря да отключва и заключва от ключа,та най вероятно нещо съм подмъкнал или извадил,ще съм благодарен ако ме насочите кое да огледам утре и да оправя проблема?
Не разбрах дали централното не работи от дистанционното или от ключ в ключалката.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеОт ключа в ключалката работи,само от дистанционното нито отключва,нито заключва.
Виж дали централното сработва.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз когато имаше изгоряла крушка на третия стоп го свалих но такова нещо не видях,къде трябва да се намира?Също така незнам дали има значение но на тази кола ключовете са червени а този е сгъваем и не е оригинален?
Иначе сега свалих кората на пасажерското място и намерих жълтото реле,него го свалям лесно но буксите остават на шината,те как се свалят от там че намерих един кафяв и един черен кабел с обща обувка която е счупена и имам подозрения че е точно от някоя от тези две букси на въпросното реле и заради това не работи центбалното от ключа.
Ще е голямо съвпадение ако след като смених кората да се е скапал приемника който е при третия стоп?
Comment
-
Наистина ще е съвпадение това с приемника.
По-вероятно да е това със счупената букса. Цоклите са вкарани в отвора на металната основа и се законтрят чрез едни пластмасови пружиниращи езици, които са част от самите цокли. Ако ти е трудно да ги свалиш, можеш да свалиш цялата метална стойка с трите модула. Държи се на 2 болта. Но за да се развие предния, май трябваше да се демонтира прастмасата пред краката на пасажера. Иначе дължината на кабелите позволява цярата тая уйовина да се обърне на всички страни и така да се работи удобно по цоклите, без те да се демонтират от нея.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Проблема е решен,въпросните два кабела са маса която бях откъснал без да искам.Вързах я и централното работи отново.Любо за пореден път сърдечни благодарности и незнам вече колко бири станаха дето трябва да те черпя.
П.С И при мен има стари следи от теч,но сега всичко е сухо,ще следя все пак ще нямам инфо от предишния собственик дали е сменял радиаторчето или е налял някоя от онези "вълшебни течности".
Comment
-
Имобилайзерът осигурява доста добра защита срещу неправомерно палене и да се дублира тази защита от действието на алармата намирам за излишно.
Въпеки всичко за да се оползотвори тази възможност на алармата, аз бих прекъснал веригата на горивната помпа в резервоара.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment