Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабели за централно заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кабели за централно заключване

Колеги, ще слагам аларма. Знае ли някой кои са кабелите за централното закл.? Благодаря.

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
    Колеги, ще слагам аларма. Знае ли някой кои са кабелите за централното закл.? Благодаря.
    Свали дясната странична кора в основата на централната конзола (отляво на краката на пасажера):

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...1&postcount=27

Зад ICS - а ще видиш един жълт модул с 2 букси, които изглеждат така:

На едната букса има 3 проводника а на другата 4.

На тази, която има 4 проводника пиновете към които трябва да се закачи алармата са 87 и 87а. Кой отключва и кой заключва определете експериментално.

Управляващите импулси са с напрежение 0 волта.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:09.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Да ползвам темата на колегата,смених точно въпросната кора(тази в краката на пасажера) че нали сменям салона и останаха само тези две кори за смяна и след монтажа на дясната централното спря да отключва и заключва от ключа,та най вероятно нещо съм подмъкнал или извадил,ще съм благодарен ако ме насочите кое да огледам утре и да оправя проблема?

Comment

До тук добре сега обаче не мога да намеря кои кабели са за индикацията за отворена врата.

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
          До тук добре сега обаче не мога да намеря кои кабели са за индикацията за отворена врата.
          Най-лесно от арматурното табло - букса "B" (синя на цвят) на нея се събират веригите от контактите на четирите врати:

предна лява - пин 14
          предна дясна - пин 15
          задна лява - пин 16
          задна дясна - пин 17

При отворена врата - напрежението на тези пинове е 0 волта.

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:07 ----------

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
          Да ползвам темата на колегата,смених точно въпросната кора(тази в краката на пасажера) че нали сменям салона и останаха само тези две кори за смяна и след монтажа на дясната централното спря да отключва и заключва от ключа,та най вероятно нещо съм подмъкнал или извадил,ще съм благодарен ако ме насочите кое да огледам утре и да оправя проблема?
          Модула за централното е жълтата кутийка зад ICS-а. Проследи кабелите от двете му букси и виж да не са засегнати по някакъв начин от монтажа на кората.

Не разбрах дали централното не работи от дистанционното или от ключ в ключалката.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

От ключа в ключалката работи,само от дистанционното нито отключва,нито заключва.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
              От ключа в ключалката работи,само от дистанционното нито отключва,нито заключва.
              Свали третия стоп, под него ще видиш приемника на дистанционното. Изключи му буксата, закачи един проводник някъде на шаси а с другия край допирай последователно пинове 5 и 6 от буксата (при затворени врати):

Виж дали централното сработва.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз когато имаше изгоряла крушка на третия стоп го свалих но такова нещо не видях,къде трябва да се намира?Също така незнам дали има значение но на тази кола ключовете са червени а този е сгъваем и не е оригинален?
                Иначе сега свалих кората на пасажерското място и намерих жълтото реле,него го свалям лесно но буксите остават на шината,те как се свалят от там че намерих един кафяв и един черен кабел с обща обувка която е счупена и имам подозрения че е точно от някоя от тези две букси на въпросното реле и заради това не работи центбалното от ключа.
                Ще е голямо съвпадение ако след като смених кората да се е скапал приемника който е при третия стоп?

Comment

Наистина ще е съвпадение това с приемника.

По-вероятно да е това със счупената букса. Цоклите са вкарани в отвора на металната основа и се законтрят чрез едни пластмасови пружиниращи езици, които са част от самите цокли. Ако ти е трудно да ги свалиш, можеш да свалиш цялата метална стойка с трите модула. Държи се на 2 болта. Но за да се развие предния, май трябваше да се демонтира прастмасата пред краката на пасажера. Иначе дължината на кабелите позволява цярата тая уйовина да се обърне на всички страни и така да се работи удобно по цоклите, без те да се демонтират от нея.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Утре ще го мъча.Забравих да кажа че на тази кола за разлика от JTD-то при отключване и заключване мигачите не индикират нищо?

Comment

Благодаря на колегата Ecotronic!

Comment

Проблема е решен,въпросните два кабела са маса която бях откъснал без да искам.Вързах я и централното работи отново.Любо за пореден път сърдечни благодарности и незнам вече колко бири станаха дето трябва да те черпя .
                        П.С И при мен има стари следи от теч,но сега всичко е сухо,ще следя все пак ще нямам инфо от предишния собственик дали е сменял радиаторчето или е налял някоя от онези "вълшебни течности".

Comment

Колеги, дайте съвет какво да прекъсна с алармата. Вграденото реле е 15 - 20 ампера.

Comment

Имобилайзерът осигурява доста добра защита срещу неправомерно палене и да се дублира тази защита от действието на алармата намирам за излишно.

Въпеки всичко за да се оползотвори тази възможност на алармата, аз бих прекъснал веригата на горивната помпа в резервоара.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

И аз си мислех за същото, но не знам дали вграденото реле ще издържи. Един приятел ми каза,че са му прекъснали + на контактния ключ. Там управлението било слаботоково (около 5 ампера), но не знам кой точно кабел е.

Comment

Working...
                              X